fbpx

Bilsyn

I Danmark skal biler, der er ældre end 4 år synes hvert andet år – det såkaldte periodesyn. Ud over at sikre at din bil lever op til lovens krav, vil et syn sikre at din bil er sikker at køre i. En nysynet bil har i øvrigt en bedre brugtpris end en bil, der kun har et halvt eller et helt år til syn.

Før syn

Før synet skal du sørge for at klargøre din bil til syn. Undervognen skal være fri for mudder, der vanskeliggør inspektion, og åbenlyse fejl på bilen skal være rettet.

Synet

Du er velkommen til at kigge med, når vi syner din bil, og vi tilbyder også en kop kaffe, mens du venter. Under et syn kontrollerer vi blandt andet følgende:

  • Bremser – rust, slid, skævhed o.l.
  • Undervogn – rust m.v.
  • Ophæng og styretøj – fjedre, styrekugler, lejer o.l.
  • Miljø – test af forureningsniveau

Vi foretager også en prøvekørsel for at se, om bilen i det hele taget kører som den skal.

Synsrapporten

Efter synet vil du få udleveret en synsrapport, der indeholder alle tekniske data og synsresultat. Du bør gemme denne rapport, da den er dokumentation til myndigheder og eventuelle fremtidige købere af din bil.

Toldsyn

Hos Hjallese Bilsyn foretager vi også toldsyn. Et toldsyn er nødvendigt, når din bil eller motorcykel skal indregistreres. Under et toldsyn fastslås bilens alder, udstyrsniveau og eventuelle skader. Oplysninger ligger nu elektronisk i DMR, Digitalt Motor register, og man kan nu logge i sin skattemappe og bede om en beregning af registreringsafgiften.

Bemærk at et toldsyn kræver et forudgående, bestået registreringssyn.​